'Maguire wijst op De Ligt en is boos: United moet Van Dijk-record breken'

'Maguire wijst op De Ligt en is boos: United moet Van Dijk-record breken'

Gepubliceerd: zondag 14 juli 2019 om 08:02zo 14-07-2019 om 08:02

Harry Maguire is niet blij met de starre houding van Leicester City. De 26-jarige verdediger vindt dat The Foxes hem een droomtransfer naar Manchester United of Manchester City door de neus boren, melden Engelse media, waaronder The Sun.

Maguire staat in de nadrukkelijke belangstelling van de Premier League-grootmachten, maar Leicester wees voorstellen van 78 miljoen euro af. De Engelse international begrijpt daar niets van en uitte zijn onvrede tegenover zijn teamgenoten tijdens het trainingskamp van de club in Frankrijk. Mogelijk weigert hij zelfs in actie te komen in een oefenduel met Scunthorpe van dinsdag.

Maguire wijst onder meer op de transfer van Matthijs de Ligt naar Juventus voor zo'n 75 miljoen om zijn standpunt kracht bij te zetten, schrijft The Sun. Hij vindt namelijk dat Leicester een gentleman's agreement breekt. Toen de mandekker vorig jaar een nieuw, vijfjarig contract signeerde beloofde de Premier League-kampioen van 2016 mee te werken bij een goed bod.

Vooral Manchester United lijkt zich nog niet uit het veld te laten slaan door de houding van Leicester. The Mancunians willen verder gaan dan stadgenoot City. Maguire zou daarmee Virgil van Dijk aflossen als duurste verdediger ter wereld. De Nederlander kostte ongeveer 84 miljoen.

Poll

Wordt Manchester United sterker met Harry Maguire?

(5653 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws