'De Ligt op weg naar 'pianeta Juventus': transfer zeer spoedig officieel'

'De Ligt op weg naar 'pianeta Juventus': transfer zeer spoedig officieel'

Gepubliceerd: zondag 14 juli 2019 om 11:01zo 14-07-2019 om 11:01

Laatste update: zondag 14 juli 2019 om 13:05zo 14-07-2019 om 13:05

Volgens meerdere media in Italië stapt Matthijs de Ligt zondag op een privévliegtuig naar Turijn om zijn miljoenentransfer naar Juventus af te ronden. De verwachting is dat de deal begin volgende week officieel wordt gemaakt. 

De soap rond De Ligt nadert zijn climax. Vrijdag bereikten Ajax en Juventus een akkoord over de transfersom en zaterdag werd bekend dat De Ligt niet met de Amsterdammers meegaat op trainingskamp naar Oostenrijk. De juristen zetten momenteel alles op papier, waarna er getekend kan worden. Dat moet dus begin volgende week gebeuren.

La Gazzetta dello Sport schrijft dat De Ligt op het punt staat om op 'pianeta Juventus' (planeet Juventus) te landen. In Italië worden de laatste puntjes op de i gezet, waarna het écht officieel kan worden gemaakt en de soap voorbij is. De verdediger staat nog voor een medische keuring, maar dat lijkt een formaliteit. De verwachting is dat De Ligt maandag of dinsdag medisch wordt gekeurd.

De Ligt hoorde vrijdagmiddag op sportpark De Toekomst dat Ajax en Juventus een akkoord hadden bereikten. De verdediger wilde dolgraag naar Italië, maar was niet van plan om zijn kont tegen de krib te gooien en meldde zich iedere dag netjes op het Amsterdamse trainingsveld. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws