De Boer: 'Ik moest hier godsamme opnieuw mijn rijbewijs halen, tjongejonge'

De Boer: 'Ik moest hier godsamme opnieuw mijn rijbewijs halen, tjongejonge'

Gepubliceerd: zondag 14 juli 2019 om 19:38zo 14-07-2019 om 19:38

Frank de Boer is helemaal gesetteld in de Verenigde Staten. Toch verbaast de trainer van Atlanta United zich nog regelmatig over het Amerikaanse leven, zowel positief als negatief.

De Boer moest een hoop regelen na zijn verhuizing. "Ik moest hier godsamme ook opnieuw mijn rijbewijs halen. Dat zijn de regels als je hier komt wonen", vertelt hij aan De Telegraaf. "Eerst een theorie-examen met veertig vragen en daarna rijden met een examinator naast je. Net als vroeger. Beetje inparkeren, goed op de verkeersborden letten. Tjongejonge. Gelukkig slaagde ik in één keer. Maar daar waren wel twee studiedagen voor nodig…"

De oud-trainer van Ajax, Internazionale en Crystal Palace moest wel aan meer wennen. Voorbeeld: de vele zwervers op straat. "Als je ziet hoeveel dakloze mensen hier in Amerika rondlopen, dat is echt bizar. Dat raakt me best wel. Een groot deel van het leven draait hier om presteren en geld verdienen. Als je niet kunt meekomen, dan heb je vaak een probleem. Enerzijds zie je de American Dream, anderzijds compleet het tegenovergestelde. Kei- en keihard. Dan besef je weer hoe relatief goed we het in Nederland hebben."

Na een moeizame seizoenstart is regerend landskampioen Atlanta United opgeklommen naar de derde plaats in de Eastern Conference. De ploeg van De Boer heeft echter drie verliespunten minder dan koploper Philadelphia Union.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws