Heracles blokkeert transfer na 'echt goed aanbod': 'Ik snap zijn frustraties'

Heracles blokkeert transfer na 'echt goed aanbod': 'Ik snap zijn frustraties'

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 08:36ma 15-07-2019 om 08:36

Alexander Merkel verdient een compliment. Dat stelt Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth. Merkel kreeg 'echt een goed aanbod', maar Heracles kwam er niet uit met een Kazachstaanse club.

Merkel ging drie weken geleden wel op de teamfoto, maar verscheen even later niet voor de camera voor een individuele foto. Een transfer leek in de maak. "Wat Merkel betreft, die verdient een compliment", zegt Wormuth tegen TC/Tubantia.

"Hij kreeg persoonlijk echt een goed aanbod, maar de clubs kwamen er niet uit", vervolgt de Heracles-trainer, die op Merkel moest inpraten. "Dat je daar even gefrustreerd over bent, snap ik. Hij heeft een week nodig gehad om het te accepteren en is sindsdien weer met zijn hoofd bij het team."

Merkel (27) verlengde onlangs nog zijn contract tot de zomer van 2020. Heracles moest deze zomer wél afscheid nemen van Adrián Dalmau (FC Utrecht). De Spaanse spits besloot te muiten. Wormuth: "Ik heb overal een mening over, maar ik kan dat ook snel achter me laten. Het hoofdstuk Dalmau is gesloten."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws