Heerenveen-vertrek in de maak: 'Nooit voor de leeuwen gegooid, hartstikke jammer'

Heerenveen-vertrek in de maak: 'Nooit voor de leeuwen gegooid, hartstikke jammer'

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 10:09ma 15-07-2019 om 10:09

Laatste update: maandag 15 juli 2019 om 17:30ma 15-07-2019 om 17:30

Jizz Hornkamp wil graag vertrekken bij sc Heerenveen. Trainer Johnny Jansen ziet Hornkamp als een rechtsback, maar de speler zelf focust zich op de spitspositie. Op die plek komt hij dit seizoen niet in aanmerking voor veel speelminuten. 

Afgelopen weekend tekende Hornkamp als spits voor een doelpunt tijdens een oefenduel met FC Volendam. "Dat is toch lekker", zei hij na afloop, in gesprek met de Leeuwarder Courant"Ik wilde me laten zien, je weet nooit welke mensen er vanaf de kant naar je kijken."

De 21-jarige Hornkamp 'mag en wil' volgens LC naar een andere club verkassen. "Ik heb bij Heerenveen niet de kans gekregen om me als spits echt te laten zien. Ik ben nooit voor de leeuwen gegooid. Ik heb als pinchhitter vorig seizoen een paar doelpunten gemaakt, maar tot veel speeltijd in de aanval heeft het niet geleid. Dat is hartstikke jammer."

Steeds vaker werd hij ingezet als vleugelverderdiger. "Van nature ben ik spits. Als back liep ik toch meer achter mijn man aan dan dat ik zelf aan het voetballen was. Ik was vooral met mezelf bezig en minder met het spel. Dat was moeilijk."

FC Den Bosch schijnt belangstelling te hebben voor Hornkamp. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws