Van der Sar herhaalt onvrede: Het voelt een beetje oneerlijk

Van der Sar herhaalt onvrede: "Het voelt een beetje oneerlijk"

Gepubliceerd: dinsdag 16 juli 2019 om 08:41di 16-07-2019 om 08:41

Edwin van der Sar herhaalt dat hij baalt van het huidige Europese systeem, waardoor Ajax zich opnieuw door een aantal voorrondes moet zien te knokken om Champions League-plaatsing te realiseren. Ajax haalde vorig seizoen de halve finale, maar begint nu in de derde voorronde.

Ajax behaalde vorig jaar de groepsfase van de Champions League door drie voorrondes te overleven. De Amsterdammers worden niet beloond omdat zij uiteindelijk de halve finales hebben bereikt.

"Het voelt een beetje oneerlijk dat het behalen van de halve finale van de Champions League en het winnen van zowel de landstitel als de KNVB Beker minder waard is dan vierde eindigen in een topvier-competitie", zegt Van der Sar op de website van de ECA (European Club Association.

"Clubs als Celtic, FC Kopenhagen en Ajax zouden niet afhankelijk moeten zijn van hun positie in de UEFA-ranking, maar beloond moeten worden voor hun nationale en Europese prestaties", vindt Van der Sar.

Ajax is vorige week begonnen aan de voorbereiding. Over een aantal weken staat de derde voorronde voor de Champions League voor de deur. Van der Sar: "Dat betekent dat je erg vroeg in het seizoen klaar moet zijn, wat een hoop extra druk met zich meebrengt. Een aantal van onze spelers is in de derde week van juni al begonnen, maar de beste internationals van onze ploeg beginnen veel later door de Nations League, Afrika Cup en Copa America."

"Vorig jaar slaagden we erin om op tijd klaar te zijn, ondanks dat we van verder kwamen, dus we weten dat het mogelijk is. Maar het zal extreem moeilijk worden om dit succes te herhalen", zegt Van der Sar.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Eens met Van der Sar?

(2300 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws