Extreem hoog salaris voor De Ligt bij Juventus: 'Vind het niet meer dan normaal'

Extreem hoog salaris voor De Ligt bij Juventus: 'Vind het niet meer dan normaal'

Gepubliceerd: dinsdag 16 juli 2019 om 21:16di 16-07-2019 om 21:16

Matthijs de Ligt gaat bij Juventus naar verluidt twaalf miljoen euro per seizoen verdienen. Sponsorspecialist Marcel Beerthuizen, die met zijn advies en begeleidingsbureau Bigplans onder meer Ajax, de KNVB en PSV heeft geadviseerd, kijkt daar niet raar van op.

Het is volgens Beerthuizen normaal dat spelers extreem hoge salarissen krijgen. "Voetbal is een miljardenindustrie", laat hij weten aan RTL Nieuws. "Dan vind ik het niet meer dan normaal dat de acteurs in die industrie in verhouding worden betaald."

Juventus profiteert niet alleen op het veld van de komst van De Ligt. De Oude Dame gaat ook aan de verkoop van shirts veel verdienen. "Het bedrag dat ze Matthijs uitbetalen, is in proportie met het geld dat ze aan hem gaan verdienen", zegt Beerthuizen.

Zaakwaarnemer Guido Albers denkt niet dat De Ligt (19) buiten het veld begeleiding nodig heeft nu hij in de spotlights staat. Hij noemt hem 'een verstandige jongen' en wijst ook naar zijn ouders en zaakwaarnemer (Mino Raiola en begeleider Barry Hulshoff). "Hij zal met twee voeten op de grond blijven. Gezien de hoogte van zijn salaris moet het verder geen punt van discussie zijn of hij na zijn voetbalpensioen een onbezorgd leven kan leiden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws