'Is Promes dan de grote internationale versterking van Ajax? Dat vraag ik me af'

'Is Promes dan de grote internationale versterking van Ajax? Dat vraag ik me af'

Gepubliceerd: woensdag 17 juli 2019 om 11:27wo 17-07-2019 om 11:27

Valentijn Driessen vraagt zich af of Quincy Promes ook in internationale wedstrijden een versterking is voor Ajax. De chef sport van De Telegraaf uit zijn twijfels in Fox Sports Vandaag.

"Ik vraag me af wat hij Ajax internationaal gaat brengen. Nationaal is het natuurlijk wel aardig, maar internationaal…", aldus Driessen voor de camera van FOX Sports. "We hebben het Nederlands elftal gevolgd in Portugal en daar werd ook gezegd: de voorhoede van het Nederlands elftal deugt niet en dat moet beter. Maar daarin stonden toevallig Bergwijn en Promes ook. Promes komt er bij het Nederlands elftal bijna niet aan te pas. Is hij dan de grote internationale versterking? Dat vraag ik me ook af."

Kees Jansma is van mening dat Ajax wel een goede aankoop heeft gedaan met Promes. "Het is een ambitieuze jongen, behoorlijk zelf overtuigd, die ook in Sevilla goed in de spelersgroep lag. Bij het Nederlands elftal ook. Het is een vrij sociale jongen. Het is gewoon een goede aankoop, maar kijk eens even naar de aanvallers die Ajax heeft. Hoeveel dat er zijn. Dan moet je keuzes maken en dit soort jongens zit niet graag op de bank, zeker niet in Nederland."

Volgens Jansma wordt het dan ook 'wikken en wegen'. "En dan kan een te veel aan spelers wel eens een nadeel zijn. Dus als Atlético een serieus bod zou doen op Neres, zou hij wel eens kunnen gaan." Begin deze week bevestigde directeur voetbalzaken Marc Overmars dat Ajax een bod heeft ontvangen op Neres. "Volgende week gaan we met zijn begeleiding om de tafel. Voor David is één club concreet, met een bod", zei Overmars eerder. Mogelijk mag de Braziliaan vertrekken bij Ajax.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws