'Juventus haalt wonderkind van Benfica naar Turijn: 10 miljoen euro'
João Ferreira (links op de foto)

'Juventus haalt wonderkind van Benfica naar Turijn: 10 miljoen euro'

Gepubliceerd: woensdag 17 juli 2019 om 14:27wo 17-07-2019 om 14:27

Juventus is bezig met de komst van vleugelverdediger João Ferreira. Dat melden Portugese media woensdag. De achttienjarige rechtsback kost Juve ongeveer 10 miljoen euro, schrijft A Bola. 

Benfica en Juventus zijn al een tijdje met elkaar in gesprek over Mattia Perin. De Italiaanse doelman staat op het punt om naar Portugal te verkassen. Onduidelijk is nog of Ferreira in die deal wordt betrokken of dat zijn aanstaande transfer naar De Oude Dame compleet los staat van de overstap van Perin. Al met al waardeert Benfica de tiener in ieder geval op 10 miljoen euro, weet A Bola

De kampioen van Portugal is bereid om Ferreira naar Italië te laten vertrekken, maar hoopt wél een deel van de transferrechten van de back in bezit te houden. Momenteel zijn alle ogen in Turijn vooral gericht op Matthijs de Ligt. De aanvoerder van Ajax arriveerde dinsdagavond met een privé-vliegtuig en wordt of is woensdag gekeurd. Juventus betaalt een slordige 75 miljoen euro voor de verdediger van het Nederlands elftal. 

Benfica raakte eerder deze maand ook al João Felix kwijt. Hij verkaste voor ongeveer 120 miljoen euro naar Atlético Madrid. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws