Ten Hag vindt Ajax geen koopclub: 'Maar wij hanteren niet de olympische gedachte'

Ten Hag vindt Ajax geen koopclub: 'Maar wij hanteren niet de olympische gedachte'

Gepubliceerd: woensdag 17 juli 2019 om 23:55wo 17-07-2019 om 23:55

Ajax brak afgelopen jaar met een traditie door miljoenen in de selectie te investeren en trok die lijn deze zomer door: de Amsterdammers trokken circa veertig miljoen euro uit voor onder meer Kik Pierie, Lisandro Martínez, Quincy Promes en Razvan Marin. Trainer Erik ten Hag vindt Ajax echter geen 'koopclub'.

De jeugdopleiding van de Amsterdammers is en blijft een cruciale pijler, benadrukt Ten Hag in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Onze opleiding is wereldwijd een A-merk, dat willen zo houden", aldus de 49-jarige Tukker. De lat is echter een stuk hoger komen te liggen voor aanstormende talenten. "Doorstromen bij Ajax gaat niet volgens de olympische gedachte. Spelers moeten zelf de kansen afdwingen en verdienen."

Ajax is momenteel op trainingskamp in Oostenrijk en Ten Hag heeft de talenten Sergino Dest, Jurriën Timber, Dani de Wit, Ryan Gravenberch en Noa Lang de kans gegeven om zich te bewijzen. "Talenten bepalen zélf hoe hun toekomst eruitziet. Met de technische staf zien we snel genoeg wie er nu al wél en wie er nog níét klaar voor zijn." De spelers die niet mee zijn naar Oostenrijk, hoeven echter niet te wanhopen. "De ontwikkeling van een talent gaat met vallen en opstaan, dus we schrijven niemand helemaal af."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Wordt Ajax komend seizoen weer kampioen?

(15054 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws