Ajax blijft foutloos in voorbereiding en wint door late goal van Watford

Ajax blijft foutloos in voorbereiding en wint door late goal van Watford

18-07-2019 19:56
215

Ajax heeft op de valreep een overwinning geboekt in het oefenduel met Watford. Door goals van Donny van de Beek en Jurriën Timber waren de Amsterdammers met 2-1 te sterk voor de Premier League-club.

Met Perr Schuurs opnieuw op de plek van de definitief vertrokken Matthijs de Ligt, was de openingsfase voor Ajax. De ploeg van trainer Erik ten Hag liet bij vlagen fraaie aanvallen noteren. Quincy Promes kwam het dichtst in de buurt van een treffer, maar zijn schot wist de doelman niet te verschalken. Kort voor de pauze was het aan de andere kant wel raak. De bal ging op de stip na een handsbal van Sergiño Dest en Andre Gray schoot raak.

Ajax herstelde de score al snel in de tweede helft. Dusan Tadic gaf voor en na een overstapje van Kasper Dolberg schoot Van de Beek raak. De Eredivisie-kampioen hield het betere van het spel en kreeg een goede kans via Jurgen Ekkelenkamp, die één-op-één met met Pontus Dahlberg op het lichaam van de keeper schoot. Ajax gaf niet op en kreeg in de slotfase loon naar werken. Timber kopte knap raak uit een voorzet.

Ajax won tijdens het trainingskamp in Oostenrijk eerder al met Istanbul Basaksehir. Op maandag oefent de ploeg van Ten Hag tegen zowel OFI Kreta als Panathinaikos. 

Opstelling Ajax: Kotarski; Veltman (63. J. Timber), Schuurs (63. Pierie), Blind (46. Magallán), Dest; Schöne (46. Eiting), Marin (46. Ekkelenkamp), Van de Beek (63. Gravenberch); Tadic (63. Lang), Dolberg (63. Huntelaar), Promes (63. Labyad)