De Ligt gepresenteerd door Juventus: 'Woorden van Ronaldo groot compliment'

De Ligt gepresenteerd door Juventus: 'Woorden van Ronaldo groot compliment'

Gepubliceerd: vrijdag 19 juli 2019 om 10:28vr 19-07-2019 om 10:28

Laatste update: vrijdag 19 juli 2019 om 10:44vr 19-07-2019 om 10:44

Matthijs de Ligt was vereerd door de woorden van Cristiano Ronaldo na de Nations League-finale tussen het Nederlands elftal en Portugal. De ster drukte de verdediger op het hart om vooral voor Juventus te kiezen.

"Op dat moment was ik aan het uitzoeken wat ik wilde doen", vertelt De Ligt tijdens zijn officiële presentatie in Turijn. "Ik had wel een idee, maar ik zei tegen Mino (Raiola, red.) dat ik na Nations League zou beslissen. Ik was al vrij zeker dat het Juventus zou worden, maar het was mooi dat zo'n groot iemand als Ronaldo mij vroeg om te komen. Het was een groot compliment, maar het was niet doorslaggevend."

Contact met Sarri
De Ligt had telefonisch al contact met Maurizio Sarri, de nieuwe trainer van Juventus. "Gewoon om elkaar te leren kennen, niets meer. Hij is een van de redenen waarom ik wilde komen. Ik heb goede verhalen van hem gehoord, de manier waarop hij speelt, zijn filosofie, aanvallend voetbal, hoe hij de verdedigende linie voorbereidt."

De afgelopen dagen werd een foto van een zevenjarige De Ligt in Juventus-shirt gretig gedeeld op social media. "Als je verdediger bent, weet je al wie ik toen adoreerde. Dat was Fabio Cannavaro. Ik had altijd al een goed gevoel bij Juventus."

De Ligt ging ook nog wat dieper in op zijn overstap van Ajax naar Juventus. "Het is een heel grote stap, de eerste buiten mijn thuisland. In het begin zal ik moeten wennen. Maar ik ben vereerd door de manier waarop de fans mij hebben verwelkomd, ik was heel trots. Ik hoop dat ik ze veel terug kan geven."

De Oranje-international gaat in Turijn met rugnummer vier spelen. "Dat nummer is voor mij speciaal, ik heb het bij Ajax al sinds de jeugd altijd gedragen. Hier bij Juventus heeft het ook een speciale betekenis. Ik hoop aan de verwachtingen te voldoen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws