'Sao Paulo leert van Neres-situatie en wees al bod van 20 miljoen op Antony af'

'Sao Paulo leert van Neres-situatie en wees al bod van 20 miljoen op Antony af'

Gepubliceerd: vrijdag 19 juli 2019 om 20:57vr 19-07-2019 om 20:57

Sao Paulo heeft donderdag het contract van Antony, de Braziliaan die meerdere keren in verband is gebracht met Ajax, verlengd tot 2024. De Braziliaanse club heeft een prijskaartje van vijftig miljoen euro aan de vleugelaanvaller (19) gehangen en wil niet nog een keer de fout maken die de club destijds met David Neres maakte.

Dat meldt Globoesporte in Brazilië. Sao Paulo verkocht Neres 2,5 jaar geleden aan Ajax voor een bedrag van ongeveer twaalf miljoen euro, terwijl de aanvaller slechts een handjevol wedstrijden in het eerste elftal van de Braziliaanse club had gespeeld.

Beide clubs spraken wel een doorverkooppercentage van naar verluidt ongeveer twintig procent af, maar in Amsterdam is Neres uitgegroeid tot een zeer gewilde vleugelspeler wiens marktwaarde behoorlijk is gestegen. Daardoor heeft Sao Paulo zichzelf lelijk in de vingers gesneden.

Het verlengen van Antony lijkt dus vooral een strategische zet te zijn van Sao Paulo. De club wees namelijk al een bod van twintig miljoen euro van Manchester City af en is volgens Globoesporte niet bereid om Antony voor minder dan vijftig miljoen euro te laten vertrekken.

Meer dan tien clubs hebben zich in de afgelopen maanden voor Antony gemeld. Het is niet bekend of Ajax een van die clubs was, maar de Amsterdammers werden wel meerdere malen aan hem gelinkt. Sao Paulo beloonde Antony door hem een hoger salaris te bieden.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws