Jonk baalt nog steeds van Ajax-vertrek: 'Potverdorie, we zaten pas op 70 procent'

Jonk baalt nog steeds van Ajax-vertrek: 'Potverdorie, we zaten pas op 70 procent'

Gepubliceerd: zaterdag 20 juli 2019 om 09:43za 20-07-2019 om 09:43

Wim Jonk is ruim drie jaar na zijn geruchtmakende vertrek bij Ajax terug in de voetballerij: de 52-jarige Volendammer debuteert als hoofdtrainer bij de plaatselijke FC. Jonk heeft echter een bittere nasmaak overgehouden aan zijn periode als hoofd jeugdopleidingen in Amsterdam.

De 49-voudig Oranje-international gaf vorm aan de plannen van Johan Cruijff, maar botste eind 2015 met zijn oude maten Edwin van der Sar, Marc Overmars en Dennis Bergkamp. Jonk was uiteindelijk degene die het veld moest ruimen. "Ik heb er wel lang mee gezeten", laat hij anno 2019 weten aan het Algemeen Dagblad. "Het was een gevoel dat je iets is afgenomen. Ik dacht: potverdorie, we zitten pas op zeventig procent."

De relatie met zijn drie oud-ploeggenoten – in 1998 hielpen ze Oranje nog bijna aan een wereldtitel – is nog altijd ernstig bekoeld. "Dingen gaan zoals ze gaan. Ik heb er niks aan om naar anderen te wijzen." Nu hoopt hij de Cruijff-filosofie erin te slijpen bij FC Volendam. "Een diepte- voor een breedtebal. Die principes zijn leidend tijdens elke training", aldus Jonk, die probeert te trainen zoals Cruijff dat altijd deed. "Ik ben voor altijd geïnspireerd door zijn manier van denken. Een training moet óók lekker zijn voor spelers. Ik train zoals ik vroeger getraind wilde worden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws