Feyenoord-koningskoppel even herenigd in Genk: Genoten van het ventje Buffel

Feyenoord-koningskoppel even herenigd in Genk: "Genoten van het ventje Buffel"

Gepubliceerd: zaterdag 20 juli 2019 om 22:54za 20-07-2019 om 22:54

Pierre van Hooijdonk werd zaterdagavond voor even herenigd met zijn oude Feyenoord-maatje Thomas Buffel. De 38-jarige Belg zette deze zomer een punt achter zijn carrière en werd geëerd met een speciale afscheidswedstrijd in Genk.

Van Hooijdonk stond met onder meer Luc Nilis, Gill Swerts, Ronald de Boer en Orlando Engelaar op het veld. Tijdens het seizoen 2002/2003 speelde B samen met Buffel bij Feyenoord: het koningskoppel kwam samen tot 46 Eredivisie-doelpunten. Hoewel de samenwerking beperkt bleef tot één seizoen, is Van Hooijdonk Buffel nooit meer vergeten. "Ik heb genoten van het ventje Buffel", liet hij voorafgaand aan de afscheidswedstrijd weten aan Het Belang van Limburg. "Hij wist waar ik ging lopen. Thomas is de beste lopende nummer tien met wie ik gevoetbald heb."

Toenmalig UEFA Cup-winnaar Feyenoord verhuurde Buffel in 2002 aan Excelsior, maar haalde de Belg terug toen Jon Dahl Tomasson naar AC Milan verkaste. De Bruggenaar moest publiekslieveling Tomasson doen vergeten, maar wist direct zijn stempel te drukken. "Ik ken veel bescheiden Belgen, maar dat was Thomas niet. Hij heeft een Nederlands karakter." Buffel kon slecht tegen zijn verlies, weet Van Hooijdonk nog. "Als iets hem niet zinde, dan was het klaar. Dan sloegen zijn stoppen weleens door."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws