De Ligt: 'Die enorme ontlading, de energie die vrijkwam, zal ik nooit vergeten'

De Ligt: 'Die enorme ontlading, de energie die vrijkwam, zal ik nooit vergeten'

Gepubliceerd: zondag 21 juli 2019 om 07:24zo 21-07-2019 om 07:24

Matthijs de Ligt is blij dat hij met de dubbel en het bereiken van de halve finale van de Champions League iets tastbaars achterlaat bij Ajax. Het zijn twee van de hoogtepunten tijdens zijn periode in Amsterdam, stelt de verdediger.

"We haalden de halve finale van de Champions League en ik maakte de winnende treffer", blikt De Ligt tegenover De Telegraaf terug op het droomjaar van Ajax. "De halve finale van de Champions League... Als je het snel genoeg zegt, klinkt het heel normaal. Maar laten we niet vergeten dat het Nederlands voetbal een moeilijke periode heeft doorgemaakt."

"Als 19-jarige in de kwartfinale van de Champions League scoren, is niet voor veel mensen weggelegd", beseft De Ligt. "Die enorme ontlading, de energie die toen vrijkwam, zal ik nooit, nooit vergeten. Die 1-2 gaf heel veel voldoening, omdat ik enorm vaak op koppen bij spelhervattingen heb getraind."

De Ligt koestert ook de landstitel en de winst van de KNVB Beker. "Het was mijn plan om met een prijs te vertrekken. Maar na die winst op Willem II was het nog niet af. Ik heb tien jaar lang voor Ajax mogen spelen en als je het dan afsluit met de dubbel, dan kun je daar eigenlijk alleen maar van dromen. Een mooier afscheid dan op het veld van De Graafschap én het Museumplein de kampioensschaal omhoog te mogen houden, kan ik niet bedenken."

"Ik beloof niks, maar het is door het wederzijds goede gevoel zeker een optie ooit terug te keren. Maar laten we het daar niet over hebben. Ik heb ongelooflijk veel zin in mijn nieuwe avontuur bij deze geweldige club Juventus", besluit De Ligt.

Poll

Groeit De Ligt bij Juventus uit tot de beste verdediger ter wereld?

(13264 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws