Déjà vu voor De Ligt op debuut: Tottenham Hotspur pakt zege in blessuretijd

21-07-2019 15:40 Laatste update: 15:48
77

Het officieuze debuut van Matthijs de Ligt in het shirt van Juventus is geëindigd in een 3-2 nederlaag. Een International Champions Cup-oefenduel met Tottenham Hotspur in Singapore ging met 3-2 verloren. Vanaf de middellijn (!) tekende Harry Kane in blessuretijd voor het winnende doelpunt.

Eerder deze week rondde De Ligt (19) zijn transfer van 75 miljoen euro naar Italië af. Trainer Maurizo Sarri hield de Oranje-verdediger in Singapore aanvankelijk op de bank. In de 62e minuut van het oefenduel met Spurs viel De Ligt in. Op dat moment stond zijn nieuwe club met 2-1 voor. Erik Lamela had Tottenham in de eerste helft de voorsprong bezorgd, maar kort na de pauze scoorden achtereenvolgens Gonzalo Higuain en Cristiano Ronaldo.

De Ligt werd in de 62e minuut in de ploeg gebracht. Vrijwel meteen na zijn entree tekende uitgerekend Lucas Moura op aangeven van Tanguy Ndombele voor de 2-2. Het was Moura die enkele maanden geleden tijdens de halve finale van de Champions League met een hattrick er voor zorgde dat Spurs van Ajax won in de Johan Cruijff Arena.

In de blessuretijd - net als in Amsterdam - pakte Spurs uiteindelijk de overwinning. In de 93e minuut kreeg Harry Kane de bal ietwat gelukkig voor zijn voeten. De Engelse goalgetter twijfelde geen seconde en schoot vanaf de middellijn (!) raak.