De Telegraaf: PSV gaat Pereiro voor ongeveer 15 miljoen euro verkopen

De Telegraaf: PSV gaat Pereiro voor ongeveer 15 miljoen euro verkopen

23-07-2019 00:12
216

PSV gaat Gastón Pereiro hoogstwaarschijnlijk verkopen aan Spartak Moskou. De clubs zijn akkoord over een transfersom van richting de vijftien miljoen euro. Pereiro had nog een eenjarig contract in Eindhoven.

Dat meldt De Telegraaf maandagavond laat. PSV lijkt met vijftien miljoen euro de hoofdprijs te krijgen voor Pereiro, die deze zomer verkocht móest worden. Anders zou de Uruguyaan volgend jaar gratis de deur uitlopen. De salariswensen van Pereiro zijn geen probleem voor Spartak.

Pereiro maakt geen deel uit van de selectie van PSV, dat het dinsdagavond in de tweede voorronde van de Champions League opneemt tegen FC Basel. Dat heeft alles te maken met het feit dat Spartak Moskou actief is in de Europa League.

PSV wil voorkomen dat de linkspoot niet meer uit mag komen in het tweede toernooi van Europa. 'Een speler die voor de ene club uitkomt in de voorrondes, mag alleen in een hoofdtoernooi pas weer voor een andere club uitkomen, omdat – zoals in het geval bij Spartak en PSV – de clubs elkaar nog zouden kunnen treffen in het voortraject', schrijft De Telegraaf.

PSV betaalde in 2015 zeven miljoen euro voor Pereiro, die slechts bij vlagen zijn klasse heeft kunnen laten zien en nooit een onomstreden basisspeler was. De middenvelder maakte ieder jaar echter toch minimaal tien goals.