Transfervrije Stevens en Schmidt samen gepresenteerd in Keuken Kampioen Divisie

Transfervrije Stevens en Schmidt samen gepresenteerd in Keuken Kampioen Divisie

Gepubliceerd: dinsdag 23 juli 2019 om 12:09di 23-07-2019 om 12:09

Doelman Sonny Stevens en verdediger Doke Schmidt (foto) vervolgen hun loopbaan in Leeuwarden. De twee zijn dinsdagmiddag gepresenteerd door SC Cambuur. Met name voor Schmidt is de overstap pikant. Hij speelde jarenlang voor de grote rivaal van Cambuur. 

De contracten van Stevens en Schmidt liepen deze zomer af bij respectievelijk FC Twente en sc Heerenveen. Het duo gaat nu dus aan de slag in Leeuwarden. Voor Stevens ligt een éénjarig contract klaar, plus een optie voor een extra seizoen; Schmidt tekent tot medio 2021. Beide spelers moeten nog wel medisch gekeurd worden, meldt Cambuur via de officiële kanalen.

"Zowel Sonny als Doke beschikken over de nodige ervaring en wat leeftijd betreft komen hun beste jaren er nu aan. Dat past in onze visie om -met name in de as- te beschikken over volwassen spelers die onze jonge talenten kunnen helpen ontwikkelen", vertelt technisch manager Foeke Booy.

"Voor beide geldt bovendien dat ze voetbalinhoudelijk goed bij ons passen, maar zeker ook qua mentaliteit en persoonlijkheid. We zijn kortom zeer blij met deze aanwinsten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws