Na twee jaar weg bij Ajax: 'Niet het gevoel dat ik echt een kans heb gekregen'

Na twee jaar weg bij Ajax: 'Niet het gevoel dat ik echt een kans heb gekregen'

Gepubliceerd: dinsdag 23 juli 2019 om 12:47di 23-07-2019 om 12:47

Voormalig Ajax-verdediger Robin Schouten vindt dat hij 'niet echt een kans heeft gekregen' van trainersduo Michael Reiziger-Winston Bogarde bij Jong Ajax. Schouten vertelt dat in gesprek met Ajax Showtime. De verdediger trok de deur deze zomer definitief achter zich dicht in Amsterdam. Hij maakte de overstap naar NAC Breda. 

In 2017 nam Ajax Schouten over van AZ. Zijn debuutseizoen bij Jong Ajax verliep teleurstellen. "Het eerste jaar was best een moeilijk jaar, gezien het aantal minuten dat ik heb gemaakt. Ik neem niemand iets kwalijk, alleen mijzelf. Je moet het zelf laten zien. Je moet keihard aan de slag om te voetballen. Het is niet makkelijk", blikt hij terug.

"Maar buiten de speelminuten om ben ik toch blij dat ik het heb gedaan, de stap naar Ajax. Achteraf is het altijd makkelijk praten natuurlijk. Het is gewoon zonde dat ik weinig heb gespeeld. Het was een leuke groep en we zijn kampioen geworden."

Geen kans
Waar het mis ging voor hem? "De wissel van trainer heeft misschien voor mij effect gehad. Ik heb weinig gespeeld onder Reiziger en Bogarde. Kijk, je moet het bij iedere trainer laten zien. Maar ik heb niet het gevoel dat ik echt een kans heb gekregen om te laten zien wat ik in mij heb."

"In de eerste wedstrijd viel ik in en daarna viel ik nog twee keer in de negentigste minuut in. Ik had graag meer minuten gekregen om te laten zien dat ik het niveau aankon. Het is zonde dat ik nooit een echte kans heb gekregen om te laten zien dat ik er stond."

Afgelopen seizoen werd Schouten verhuurd aan FC Volendam. Begin juni signeerde hij een contract voor twee jaar bij degradant NAC Breda

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws