Newcastle verpulvert transferrecord en contracteert sterspeler van Schreuder

Newcastle verpulvert transferrecord en contracteert sterspeler van Schreuder

Gepubliceerd: dinsdag 23 juli 2019 om 19:20di 23-07-2019 om 19:20

Laatste update: dinsdag 23 juli 2019 om 19:25di 23-07-2019 om 19:25

Joelinton mag zich vanaf dinsdag speler van Newcastle United noemen. The Magpies hebben flink in de buidel moeten tasten om de Braziliaan over te nemen van het TSG Hoffenheim van Alfred Schreuder. Naar verluidt betaalt Newcastle ongeveer veertig miljoen euro, een transferrecord voor de club.

Joelinton tekent in Engeland tot 2025, een contract voor zes seizoenen dus. De 22-jarige aanvaller speelde slechts één seizoen in de Bundesliga. In 28 competitieduels scoorde hij zeven keer. Hoffenheim nam hem vorig seizoen over van Rapid Wien, waar hij twee seizoenen speelde.

Engelse media weten dat Newcastle veertig miljoen betaalt voor Joelinton. Enkele Duitse media houden het op 45 miljoen euro. Nog nooit betaalde de Premier League-club zoveel geld voor een speler.

"Ik ben heel erg blij om hier te zijn", zegt Joelinton op de clubsite van Newcastle. "Ik weet dat het een grote investering is die de club gedaan heeft en dat daar veel verantwoordelijkheid bij komt kijken, maar ik ben erg gemotiveerd en wil me laten zien op het veld."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws