Rosario over aanvoerderschap: 'Verwachten niet, voor mij verandert er niet veel'

Rosario over aanvoerderschap: 'Verwachten niet, voor mij verandert er niet veel'

Gepubliceerd: woensdag 24 juli 2019 om 10:23wo 24-07-2019 om 10:23

Pablo Rosario wist al enkele dagen dat hij tegen FC Basel als aanvoerder van PSV het veld op zou lopen. Volgens de middenvelder verandert er echter weinig voor hem.

"Ik wist het al wat eerder. Het werd een paar dagen geleden in de groep gezegd. Het is een mooie eer dat ik van deze mooie club aanvoerder mag zijn", reageert Rosario voor de camera van VTBL. Van Bommel onthulde voor de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Basel dat Ibrahim Afellay eerste aanvoerder is. Als hij niet speelt, krijgt Rosario de band om zijn arm.

"Verwachten deed ik het niet, maar voor mij persoonlijk verandert er niet heel veel", aldus Rosario. "Vorig seizoen speelde ik zonder aanvoerdersband en uiteindelijk verandert mijn rol daarin niet. Ik denk dat het voor de buitenwereld meer een dingetje is dan voor mezelf."

De kersverse aanvoerder baalde dat zijn ploeg tegen een minder Basel toch twee goals weggaf, maar prijst de veerkracht van de ploeg. "Als je ziet hoe het publiek achter ons blijft staan na de 1-2 en dat we het dan nog kunnen omdraaien tot 3-2, dan denk ik dat er alleen maar blijdschap kan zijn in de groep." Volgende week dinsdag wacht PSV de return in Zwitserland.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws