Geen Clasie aan de aftrap bij AZ: 'Aan ons de vraag of hij in zou kunnen vallen'

Geen Clasie aan de aftrap bij AZ: 'Aan ons de vraag of hij in zou kunnen vallen'

24-07-2019 16:50 Laatste update: 16:51
34

Jordy Clasie staat donderdagavond nog niet in de basis wanneer AZ het in de voorronde van de Europa League opneemt tegen BK Häcken. Volgens trainer Arne Slot moet nog worden bepaald of de aangetrokken middenvelder überhaupt inzetbaar is.

"We wisten van tevoren al, dat hebben we ook wel kunnen zien, dat hij nog niet wedstrijdfit is", aldus Slot op de persconferentie. "Dan is het aan ons de vraag of hij een hele korte periode in zou kunnen vallen. De komende uren en de training van vandaag zullen daar een inidicatie van geven. We moeten beoordelen of we dat willen of dat we andere keuzes maken, want we hebben meer goede spelers in onze selectie."

De Alkmaarders hebben naast de Zweedse tegenstander te maken met nog een opponent: de hitte. "We hebben het te accepteren. Deze temperaturen hebben we tijdens de voorbereiding ook al gehad. We weten dus hoe het is om in deze weersomstandigheden te spelen", vertelt Slot. "Met deze temperaturen wil je onnodig balverlies zoveel mogelijk beperken. Daar zullen we dus extra nauwkeurig in moeten zijn. Nee, we onderschatten het weer zeker niet, maar de grootste weerstand zal komen van de tegenstander."

Tegenstander Häcken is namelijk al sinds maart weer actief, terwijl voor AZ de competitie donderdag van start gaat. "Op voorhand speel je liever niet tegen een ploeg die vol in de competitie zit en al gesetteld is. Wij hebben onze voorbereiding dit jaar zo ingevuld dat we het gevoel hebben dat we ook al tijdje onderweg zijn. In die voorbereiding zijn we ook al vrij snel naar een basisformatie toegewerkt."