Gerucht uit Portugal: Ajax en Bordeaux zijn geïnteresseerd in verdediger FC Porto

Gerucht uit Portugal: Ajax en Bordeaux zijn geïnteresseerd in verdediger FC Porto

24-07-2019 21:44
55

Een opvallend gerucht uit Portugal: Ajax heeft Diogo Leite op de verlanglijst staan. Leite is een beloftevolle verdediger (20) van FC Porto die vorig seizoen indruk heeft gemaakt in de UEFA Youth League.

Volgens de Portugese krant A Bola is Ajax in hem geïnteresseerd. Ook het Franse Bordeaux heeft naar verluidt belangstelling. Leite staat bekend als een talentvolle verdediger, maar een doorbraak bij Porto laat nog altijd op zich wachten. Het talent heeft met onder meer Pepe een aantal concurrenten rondlopen in Portugal.

Wedden

Meer odds

Ondanks dat Leite niet veel speelt voor Porto, staat hij er goed op bij diverse clubs uit Europa. Het is de vraag of Ajax daadwerkelijk interesse heeft en zo ja, hoe concreet die is. Ajax lijkt de verdediging voor het aankomende seizoen op orde te hebben. 

Leite loopt al zeven jaar rond bij Porto, dat hem in 2012 oppikte bij de amateurs van Dragon Force. Via diverse jeugdelftallen wist hij zich twee jaar geleden in FC Porto B te knokken. Vorig jaar speelde hij slechts drie competitiewedstrijden voor het eerste van de Portugese topclub.