FC Groningen gelinkt aan 'zeer talentvolle' Ajacied: 'Kan interessante optie zijn'

FC Groningen gelinkt aan 'zeer talentvolle' Ajacied: 'Kan interessante optie zijn'

25-07-2019 07:47
49

FC Groningen denkt aan de komst van Ajacied Sven Botman. Dat meldt Dagblad van het Noorden donderdag. De negentienjarige Botman is in beeld om de achterhoede van Groningen te versterken. 

In gesprek met DvhN laat Mark-Jan Fledderus weinig los over de tiener. "Botman is een zeer talentvolle jongen, hij zou zeker een interessante optie voor ons kunnen zijn", wordt de technisch manager van Groningen geciteerd. 

Wedden

Meer odds

De Trots van het Noorden is nog op zoek naar een nieuwe linker centrale verdediger. Dat heeft deels te maken met de situatie van Samir Memisevic. De Bosniër is geblesseerd, mist de seizoensouverture tegen FC Emmen sowieso en ontbreekt mogelijk zelfs langere tijd. Tijdens de oefencampagne experimenteerde trainer Danny Buijs met diverse spelers in het centrum van de achterhoede. 

De 1 meter 93 lange Botman speelde afgelopen seizoen voor Jong Ajax. Hij kwam tot 28 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Botman ligt in Amsterdam tot medio 2022 vast. 

DvhN denkt dat een 'Kaj Sierhuis-scenario' mogelijk is: FC Groningen zou Botman in dat geval huren van Ajax, met een optie tot koop, waarbij de landskampioen het eerste recht krijgt om het talent weer in te lijven. Botman zit overigens bij hetzelfde management als Sierhuis.