'Spook van Almaty' waart rond bij AZ: 'Een debacle, dramatisch'

'Spook van Almaty' waart rond bij AZ: 'Een debacle, dramatisch'

Gepubliceerd: donderdag 25 juli 2019 om 09:49do 25-07-2019 om 09:49

Laatste update: donderdag 25 juli 2019 om 09:56do 25-07-2019 om 09:56

Met een goed resultaat tegen BK Häcken in de voorronde van de Europa League wil AZ de herinnering aan Kairat Almaty voorgoed uit het geheugen wissen. Een jaar geleden zorgde uitschakeling tegen Kairat voor een dramatische begin van het seizoen. Komende week moet 'Het Spook van Almaty' definitief verjaagd worden. 

"Een debacle natuurlijk", blikt AZ-captain Guus Til met het Noordhollands Dagblad terug op het pijnlijke hoofdstuk. "Ja, daar zijn we vooral in de eerste helft van vorig seizoen nog vaak aan herinnerd. We kregen vaak de vraag of dat nog invloed had op ons spel in de maanden daarna. Dat was niet zo, maar als je slecht presteert blijven zulke vragen terugkomen."

"Je kunt het maar beter achter je laten, anders gaat het alleen maar een negatieve invloed hebben. Maar nu we weer Europees gaan spelen, halen we die wedstrijden tegen Kairat juist wél weer aan. Zo van: hé jongens, dit gaan we niet weer laten gebeuren. Het voelde dramatisch."

In Kazachstan ging AZ in juli 2018 met 2-0 onderuit. In het AFAS Stadion was een 2-1 zege een week later niet voldoende - en dus kwam het Europese avontuur al in de tweede voorronde van de Europa League ten einde. Donderdagavond trapt AZ om 20.30 uur in eigen huis af tegen het Zweedse BK Häcken. Voor Arne Slot betekent het zijn officiële debuut als trainer in Alkmaar. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Bereikt AZ nu wél de derde voorronde?

Ja
80%
Nee
20%
(1384 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws