Telegraaf: Til wacht riant salaris en wil overstap naar Spartak Moskou maken

Telegraaf: Til wacht riant salaris en wil overstap naar Spartak Moskou maken

26-07-2019 14:33 Laatste update: 15:08
157

Guus Til wil een transfer maken naar Spartak Moskou. De AZ-speler kan in Rusland een veelvoud van zijn AZ-salaris verdienen en ziet een overgang helemaal zitten, zo meldt De Telegraaf. AZ heeft ondertussen een eerste Russische bod van tien miljoen euro afgewezen.

Spartak Moskou besloot na het mislopen van een deal met Gaston Pereiro door te schakelen naar de aanvallende middenvelder van AZ. De club deed een bod van tien miljoen euro, dat door de Alkmaarders is afgewezen, maar de onderhandelingen zijn geopend.

Tegenover De Telegraaf laat Til weten het avontuur graag aan te gaan. "Ik heb AZ aangegeven dat ik deze stap graag wil maken", aldus de aanvoerder. In Rusland kan Til zich financieel onafhankelijk voetballen. Het salarisplafond bij AZ ligt tussen de 250.000 en 350.000 euro, terwijl iemand als Quincy Promes in Moskou een slordige vijf miljoen euro bruto per jaar verdiende, zo schrijft De Telegraaf

Spartak Moskou bereikte eerder een akkoord met PSV over een transfersom van vijftien miljoen euro voor Gaston Pereiro. De onderhandelingen met diens management verliepen echter zo moeizaam dat Spartak besloot door te schakelen naar Til, die de club al langer op de radar heeft.