Concurrent minder voor De Vrij: Inter en Chinese zusterclub vinden elkaar

Concurrent minder voor De Vrij: Inter en Chinese zusterclub vinden elkaar

26-07-2019 21:13
17

Stefan de Vrij heeft afscheid genomen van Internazionale-collega Miranda. De 34-jarige centrale verdediger mocht ondanks een doorlopend contract vertrekken bij de Nerazzurri en gaat in China voetballen.

Jiangsu Suning wordt de nieuwe club van Miranda, bevestigen beide clubs vrijdag via de officiële kanalen. Heel verrassend is de deal niet, aangezien beide clubs eigendom van hetzelfde Chinese concern zijn en vaker zaken hebben gedaan. Miranda's ex-ploeggenoot Éder maakte afgelopen zomer al de overstap, terwijl PSV-verdediger Trent Sainsbury ooit door de Chinezen aan Internazionale werd verhuurd.

Miranda maakte tussen 2011 en 2015 naam in de succesformatie van Atlético Madrid en vertrok daarna naar Milaan. De 58-voudig international van Brazilië was aanvankelijk een vaste waarde bij de Nerazzurri, maar moest vorig seizoen regelmatig voorrang verlenen aan De Vrij en Milan Skriniar. De komst van zijn oude Atlético-maatje Diego Godín luidde het definitieve einde in van Miranda's Inter-periode.