Van Bommel wijst naar Higler: 'Ik zag van dichtbij dat die bal niet stil lag'

Van Bommel wijst naar Higler: 'Ik zag van dichtbij dat die bal niet stil lag'

27-07-2019 23:22 Laatste update: 28-07-2019 08:44
394

Mark van Bommel vindt dat de 2-0 van Ajax in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV niet had mogen tellen. De oefenmeester van de Eindhovenaren wond zich op over een situatie vlak voor de treffer van Daley Blind.

Olivier Boscagli kreeg een tik van Dusan Tadic voorafgaande aan de tweede Ajax-goal, maar ook na inmenging van de VAR keurde scheidsrechter Dennis Higler de treffer van Blind niet af. "Boscagli krijgt een tik in zijn gezicht van Tadic", tekent het Algemeen Dagblad op uit de mond van Van Bommel. "Als een speler een blessure aan zijn hoofd heeft moet de scheidsrechter volgens mij affluiten."

De PSV-trainer had echter nog iets gezien wat hem niet beviel. "Ik zag van dichtbij dat de bal nog niet stil lag toen Daley Blind de vrije trap nam", haalt Van Bommel een situatie voor de 2-0 terug. "Maar de manier waarop we goals tegen krijgen is zeker niet goed."

De manier waarop Olivier Boscagli zich uit het centrum liet weglokken en de opstomende Donny van de Beek alle ruimte bood, kon niet op goedkeuring rekenen van de coach van de Eindhovenaren. "Dat was inderdaad niet goed, maar ook daarna vond ik ons te slap. We zullen echt snel kerels moeten gaan worden en ook dat soort momenten moeten gaan herkennen, want dit mag ons niet overkomen."