'April vorig jaar las ik een artikel over het 'wanbeleid' van Ajax. Kijk nu eens!'

'April vorig jaar las ik een artikel over het 'wanbeleid' van Ajax. Kijk nu eens!'

28-07-2019 09:46
36

Anderlecht-directeur Frank Arnesen heeft bewondering voor het werk van collega Marc Overmars, directeur spelersbeleid van Arnesens oude club Ajax. Overmars durfde het aan om tientallen miljoenen te investeren in oudere spelers als Daley Blind en Dusan Tadic, in de wetenschap dat de twee waarschijnlijk niet met winst doorverkocht zouden worden.

De routiniers Blind en Tadic namen het jonge Ajax vorig seizoen bij de hand en gidsten de Amsterdammers bijna naar de finale van de Champions League. "In april van vorig jaar las ik een artikel over het zogezegde wanbeleid van Ajax. En zie waar ze nu staan!", spreekt Arnesen zijn bewondering uit in gesprek met Voetbal International. "Ze zullen nooit hun filosofie – jeugd omringen met ervaren spelers – verloochenen. Ze weten ook dat je jonge spelers niet zomaar zonder begeleiding in de strijd kan gooien."

De 62-jarige Deen hoopt bij Anderlecht op een vergelijkbare ontwikkeling. De deze zomer aangestelde speler-trainer Vincent Kompany moet een belangrijke rol gaan spelen in het proces. "Bij Anderlecht werden de talentvolle spelers afgelopen seizoen onvoldoende begeleid", blikt hij terug op het mislukte seizoen van Paars-Wit, dat voor het eerst deze eeuw naast Europees voetbal greep. "Vincent zal dus heel belangrijk zijn voor de groep, hij zal onze jeugd wél op de juiste wijze omringen. Na alles wat er vorig seizoen gebeurd is, weten die gastjes hoe het zeker níét moet."