'Elders kon ik misschien meer verdienen, maar Ajax is nou eenmaal mijn club'

'Elders kon ik misschien meer verdienen, maar Ajax is nou eenmaal mijn club'

28-07-2019 11:09
112

Ondanks interesse was een vertrek naar een andere club deze zomer niet aan de orde voor Ajax-verdediger Boy Kemper. Dat vertelt hij in gesprek met het Noordhollands Dagblad. Begin juli signeerde het talent een nieuw, tweejarig contract in Amsterdam. 

"Er was ook interesse van andere clubs. Daar had ik misschien wel meer kunnen verdienen dan bij Ajax, maar Ajax is nou eenmaal mijn club. Alles is hier perfect. Ik train met de beste spelers en trainers, kan gebruik maken van de beste faciliteiten en heb er alle vertrouwen in – garantie heb je natuurlijk nooit – dat ik dit jaar veel wedstrijden zal spelen bij Jong Ajax", aldus de twintigjarige Kemper.

"Dat is me meer waard dan een paar duizend euro meer per jaar. Bij deze club ontwikkel ik mezelf als speler en daar zal ik op de lange termijn veel meer profijt van hebben. Daar ben ik van overtuigd."

Een doorbraak in het eerste elftal wordt dit seizoen lastig, beseft de Volendammer - zéker nu concurrent Nicólas Tagliafico nog een jaar blijft. "Ze hebben ook nog Lisandro Martinez gehaald. Mijn focus ligt dit seizoen dan ook nog volledig op Jong Ajax."