Petitie voor #Cruyff98 in FIFA 20: Swart, Koeman en Heitinga steunen initiatief

Petitie voor #Cruyff98 in FIFA 20: Swart, Koeman en Heitinga steunen initiatief

Gepubliceerd: maandag 29 juli 2019 om 08:00ma 29-07-2019 om 08:00

Laatste update: maandag 29 juli 2019 om 09:24ma 29-07-2019 om 09:24

Johan Cruyff moet in FIFA 20 een hogere rating krijgen dan in de afgelopen editie. Dat vindt Koen Weijland, de bekendste FIFA-speler van Nederland. Daarom is hij een petitie gestart.

Sinds vorig jaar zit de in 2016 overleden Cruyff als icon in FIFA. Elk icon heeft drie versies: de speler bij de start van zijn carrière, bij het eind van zijn carrière en in zijn hoogtijdagen. "De beste versie van Cruyff heeft in FIFA 19 een rating van 94, maar is dat wel hoog genoeg?", vraagt Weijland zich hardop af in gesprek met VoetbalPrimeur. "Pelé heeft 98, Maradona 97", trekt hij de vergelijking.

En daar zit 'm nu net het pijnpunt. Weijland is van mening dat Cruyff ook in FIFA tot de grootste voetballers ooit moet worden gerekend. "Wij vinden dat Cruyff op dezelfde hoogte staat als Pelé en Maradona. Nu staat hij gelijk met spelers als Ronaldinho en Maldini", legt hij uit. "Nu komt het tweede jaar eraan. Dit is het moment dat we daar wat tegen kunnen doen."

Petitie
Dat wil Weijland doen door middel van een petitie, die zowel in het Nederlands, Engels als het Spaans online is verschenen. "We willen dat hij dichter tegen Pelé en Maradona aankomt. We zetten hoog in: hij moet 98 worden, net als Pelé", aldus Weijland.

Het doel is nu om zoveel mogelijk handtekeningen binnen te halen en zoveel mogelijk reuring te veroorzaken rond de hashtag #Cruyff98. Het doel is om uiteindelijk 98.000 handtekeningen aan te bieden aan EA, het bedrijf dat de FIFA-games ontwikkelt. "Er zullen mensen zijn die zeggen: boeien, wat maakt het uit, maar het is wel een stukje van zijn legacy. Jongere generaties denken straks dat Cruyff drie klassen minder was dan Pelé en Maradona."

Onder meer voormalig teamgenoot van Cruyff en Mister Ajax Sjaak Swart heeft zich achter het initiatief geschaard. "Dat FIFA-spelletje vind ik wel aardig, maar voor mezelf is het niet te doen. Maar we hebben er één: Johan Cruyff, de beste speler aller tijden... Die moet de beste in het FIFA-spel zijn." Ook bondscoach Ronald Koeman, oud-international John Heitinga, Oranje Leeuwinnen Vivianne Miedema en Dominique Bloodworth, Ajax-verdediger Joël Veltman en oud-speelster Anouk Hoogendijk steunen de petitie.

Vind je ook dat Cruijff een rating van 98 moet krijgen? Teken dan de petitie op 1498.community.

Lees meer over: Nederland Nederland

Poll

Moet Johan Cruijff een rating van 98 krijgen in FIFA 20?

(3235 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws