Van der Heijden wil weg bij Feyenoord: 'Club straalt geen vertrouwen uit naar mij'

Van der Heijden wil weg bij Feyenoord: 'Club straalt geen vertrouwen uit naar mij'

28-07-2019 22:07
151

Jan-Arie van der Heijden richt zich op een vertrek bij Feyenoord. Dat trainer Jaap Stam in de verdediging voor anderen kiest, gaat er moeilijk in bij de routinier (31). Van der Heijden rekent erop dat Feyenoord meewerkt.

Dat meldt De Telegraaf. Van der Heijden is onder Stam niet verzekerd van een basisplek, zo is gebleken in de voorbereiding. Vorig jaar was hij dat onder Giovanni van Bronckhorst wel. "De trainer kiest voor andere spelers", laat de linkspoot weten aan De Telegraaf. "Dat is zijn goed recht. Maar ik ken mijn eigen kwaliteiten en ik denk dat ik daarmee niet op de bank moet zitten. Ook niet bij Feyenoord."

Van der Heijden 'kiest liever voor een nieuw avontuur', nu hij geen basisplek heeft. Zijn contract bij Feyenoord loopt over tien maanden af.  Van der Heijden heeft het vooralsnog naar zijn zin in Rotterdam-Zuid en kan goed opschieten met zijn ploeggenoten, "maar ik voel dat Feyenoord geen vertrouwen uitstraalt naar mij voor de toekomst."

Van der Heijden werd door Feyenoord in 2015 overgenomen van Vitesse. In het seizoen 2016/2017 werd hij kampioen met de club. Ook won hij twee keer de KNVB Beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal.