'Ik voelde me geen voetballer meer bij AZ, niemand bekommerde zich om mij'

'Ik voelde me geen voetballer meer bij AZ, niemand bekommerde zich om mij'

29-07-2019 10:25 Laatste update: 11:54
91

Iliass Bel Hassani wil bij PEC Zwolle een hele nieuwe start maken. Als speler van AZ 'zag hij de bodem van het voetbalbestaan'. Trainer John van den Brom wilde geen beroep meer op Bel Hassani (26) doen. 

In Alkmaar maakte de voormalig speler van Sparta en Heracles Almelo geen onderdeel meer uit van de selectie. "Op een gegeven moment voelde ik mij geen voetballer meer. Je wil zo graag, maar alle wegen zijn dicht. Er is geen uitweg meer. Dan liep ik in de weekenden te joggen, zonder doel. Niemand bekommerde zich om mij", blikt hij terug, in gesprek met de NOS

"Dat zijn de minder leuke dingen. En dan word je door sommige mensen ook nog eens bestempeld als een probleemjongen."

Streep eronder
Dat predicaat klopt absoluut niet, wil Bel Hassani graag benadrukken. "Ik ben geen probleemjongen. Iedereen die mij kent, zal dat beamen. Ik ben nooit een probleem geweest voor een club of team. Bij AZ is het helaas niet gelopen zoals het moest lopen en dat lag ook aan mij. Dikke streep eronder en doorgaan."

Afgelopen halfjaar werd Bel Hassani door AZ verhuurd aan FC Groningen. Begin juli signeerde hij een tweejarig contract in Zwolle.