Update: Vitesse doet geruchten over miljoenendeal af als 'totale onzin'

Update: Vitesse doet geruchten over miljoenendeal af als 'totale onzin'

29-07-2019 16:35 Laatste update: 16:39
141

SC Heerenveen is met Vitesse in onderhandeling over spits Thomas Buitink. Dat meldt FeanOnline maandag. Het gat tussen vraag en aanbod is volgens de fansite fiks: 500.000 euro. 

Het vaak goed ingevoerde FeanOnline heeft in de Friese wandelgangen opgevangen dat Vitesse aanvankelijk alleen wilde praten over een verhuur van de negentienjarige Buitink. Inmiddels zou een definitieve transfer ook bespreekbaar zijn. Het bedrag dat Vitesse voor de jonge spits vraagt is fors: twee à drie miljoen euro. 

Voorlopig is van een akkoord geen sprake. De twee eredivisionisten zouden 'al weken' in onderhandeling zijn over Buitink. Heerenveen wil graag een extra doelpuntenmaker aan de selectie toevoegen. Afgelopen weekend dook de naam van Sandro Kulenović (Legia Warschau) op in het geruchtencircuit.

Buitink beleefde in het seizoen 2018/19 zijn grote doorbraak in Arnhem. De tiener was in zeventien Eredivisie-duels goed voor zeven treffers. Komend seizoen is Buitink niet zeker van een basisplaats. Trainer Leonid Slutsky beschikt met Tim Matavz, Oussama Darfalou en huurling Jay-Roy Grot over veel alternatieven. Buitink beschikt over een contract tot medio 2022. 

Update 16.35: Geruchten over een mogelijk vertrek van Buitink naar Heerenveen worden door Vitesse afgedaan als 'totale onzin'. De Gelderlander deed op basis van rumoer rond de spits navraag in het Gelredome. Er wordt niét onderhandeld: een verkoop, noch een verhuur is aan de orde, stelt de Arnhemse profclub.