Mazraoui en Tagliafico maken eerste minuten, Ajax gelijk tegen Turken

29-07-2019 15:58 Laatste update: 15:59
166

Ajax heeft maandagmiddag in Lisse gelijkgespeeld tegen Sivasspor. Het oefenduel met de Turken eindigde in 1-1. Ajax-trainer Erik ten Hag koos voor reserves én Noussair Mazraoui en Nicolás Tagliafico, beiden nog maar net teruggekeerd van hun vakanties.

In de basis van de Amsterdammers stonden verder spelers die afgelopen zaterdag in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal niet in actie waren gekomen. Onder meer Lisandro Magallán, Kik Pierie, Carel Eiting, Zakaria Labyad en Klaas-Jan Huntelaar verschenen aan de aftrap.

Sivasspor, afgelopen seizoen op de twaalfde plek geëindigd in de Turkse Süper Lig, kwam vlak voor rust op voorsprong. Hakan Yandas schoot na een vlotte counter de 0-1 binnen. Ajax speelde dominant, maar wist geen grote kansen te creëren.

Ten Hag haalde Mazraoui en Tagliafico in de rust naar de kant. Jurriën Timber en Dani de Wit kwamen in het veld. Nadat Huntelaar eerst nog twee kansen had laten liggen, tekende de ervaren spits in de 74e minuut op fraaie wijze alsnog voor de eindstand.

Ajax begint aanstaande zaterdag aan het nieuwe Eredivisie-seizoen. Vitesse is de tegenstander in Arnhem.

Opstelling Ajax: Varela, Mazraoui, Magallán, Pierie, Tagliafico, Schöne, Eiting, Ekkelenkamp, Labyad, Huntelaar en Lang