Droomtransfer Jansen werd om zeep geholpen: 'Ze hadden er de ballen verstand van'

Droomtransfer Jansen werd om zeep geholpen: 'Ze hadden er de ballen verstand van'

Gepubliceerd: dinsdag 30 juli 2019 om 13:50di 30-07-2019 om 13:50

Laatste update: dinsdag 30 juli 2019 om 14:17di 30-07-2019 om 14:17

Dat De Graafschap een droomtransfer van Anco Jansen naar Celtic jaren geleden dwarsboomde, zit de FC Emmen-vedette nog altijd niet lekker. Dat blijkt in gesprek met Veronica Magazine.

Celtic meldde zich in 2013 in Doetinchem voor Jansen. De deal werd om zeep geholpen door de leiding van De Superboeren, tot grote frustratie van Jansen. "Die transfer ging zes jaar geleden niet door en de mensen van De Graafschap die daar toen zaten, hadden er echt de ballen verstand van", blikt hij terug.

"Ze wilden het onderste uit de kan halen bij een club die toen in een poule zat in de Champions League met Ajax en Barcelona. Ze hadden als eerstedivisieclub helemaal geen ervaring met zo'n grote club."

"Ze hebben hun hand overspeeld ten koste van mij. Toen ik van de interesse hoorde, kon ik het niet geloven. De directeur zei: boek maar een ticket, dit komt goed. Maar in Glasgow werd mijn zaakwaarnemer ineens zenuwachtig. Ik zeg: wat is er aan de hand? Nou, hij moest even bellen. Een paar tellen later konden we met de eerste vlucht weer terug."

Jansen (30) verkaste een jaar later naar Roda JC en belandde via het Turkse Boluspor uiteindelijk in Emmen. In Drenthe verdiende de routinier de bijnaam Messi van de Meerdijk met z'n uitstekende spel. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws