'Ajax gaat 'in de komende maanden' afscheid nemen van verhuurde miskoop'

'Ajax gaat 'in de komende maanden' afscheid nemen van verhuurde miskoop'

Gepubliceerd: dinsdag 30 juli 2019 om 20:59di 30-07-2019 om 20:59

Ajax en Luis Orejuela zijn spoedig van elkaar verlost. De Colombiaanse rechtsback is tot het einde van dit jaar verhuurd aan Cruzeiro, maar de Braziliaanse club wil de huurovereenkomst omzetten in een definitieve deal.

Dat melden Braziliaanse media, waaronder Globoesporte. Cruzeiro en Ajax zijn nagenoeg akkoord over vijftig procent van de transferrechten, zo klinkt het in Brazilië. De Braziliaanse club kan Orejuela voor anderhalf miljoen euro overnemen. Volgens Globoesporte ligt er een principeovereenkomst op tafel. De deal moet 'in de komende maanden' definitief worden gemaakt. 

Naar verluidt kan Orejuela een contract voor vier seizoenen tekenen bij Cruzeiro. De rechtsback is nog met de Braziliaanse club in onderhandeling over de persoonlijke eisen, dus helemaal rond is het allemaal nog niet. Veel haast heeft Cruzeiro niet, want er is tot 1 december de tijd om tot een definitieve koop over te gaan.

Orejuela heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2022. De Amsterdammers kochten hem in 2017 voor 3,6 miljoen euro van Deportivo Cali, maar maakten amper gebruik van de verdediger. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Heeft Orejuela de kwaliteiten voor Ajax 1?

(4796 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws