'Uitzonderlijke' Malen maakt indruk bij PSV: 'Als ik Ajax was, wist ik het wel'

'Uitzonderlijke' Malen maakt indruk bij PSV: 'Als ik Ajax was, wist ik het wel'

30-07-2019 22:39
209

Ajax moet voor een terugkeer van Donyell Malen gaan, vindt René van der Gijp. Van der Gijp is samen met Wim Kieft bijzonder onder de indruk van de 'uitzonderlijke' PSV'er, die in Eindhoven nog maar een contract voor één jaar heeft.

Kieft heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij fan is van Malen. Vorige week was de analist ook al bijzonder lovend over de aanvaller en voor de return tegen FC Basel was hij opnieuw positief "Het is wel een verhaal over Malen. Hij heeft nog een eenjarig contract. Ongelooflijk. Uitzonderlijk, echt uitzonderlijk", zegt Kieft bij Veronica.

Van der Gijp benoemt vervolgens waar Malen zo sterk in is. "Hij loopt zo gemakkelijk uit de dekking weg. Ook zonder z'n lichaam te gebruiken. Hij is hem dan gewoon te snel af. Als ik Ajax was, wist ik het wel. De meeste spelers zijn heel wisselvallig op die leeftijd. Alles wat hij doet is echt heel bewust."

"Bij Lozano is het simpel. Hij krijgt de bal, onderneemt dan iets en hoopt in de kluts dat het dan goedkomt. Malen blijft in de weer, negentig minuten lang. Het lijkt simpel als hij de bal aflegt of een speler wegduwt, ik vind het echt een waanzinnig goede speler."

Malen speelde van 2008 tot 2015 in de jeugdopleiding van Ajax. Hij koos voor een transfer naar Arsenal, tot onvrede van de Amsterdammers. PSV pikte Malen twee jaar geleden op.