Janssen: 'Soms denk ik: het had zomaar anders kunnen lopen bij Tottenham'

Janssen: 'Soms denk ik: het had zomaar anders kunnen lopen bij Tottenham'

31-07-2019 09:10
64

Zijn avontuur in Engeland verliep zwaar teleurstellend, maar Vincent Janssen zou zó weer kiezen voor Tottenham Hotspur. Dat vertelt de Nederlandse spits in gesprek met De Telegraaf. Janssen (25) rondde afgelopen week zijn transfer naar de Mexicaanse grootmacht Monterrey CF af. 

In de zomer van 2016 betaalde Spurs dik 20 miljoen aan AZ voor Janssen. "Het hoofdstuk Tottenham is niet verlopen zoals we allemaal wilden, maar ik denk dat ik dezelfde keuze zou maken als ik een nieuwe kans zou krijgen", blikt hij terug.

"Als je bij AZ speelt en er komt zo'n grote club die je wil hebben, dan ben je daar als jonge jongen wel van onder de indruk. Zeg dan maar eens nee. En los van de mindere momenten heb ik er ook heel veel geleerd, zowel binnen als buiten de lijnen."

"Ik heb in het begin kansen gemist waarvan ik achteraf soms denk: als ik die had benut, had het zomaar anders kunnen lopen. Maar goed, dat soort dingen ga ik mezelf niet verwijten. Ik heb namelijk wel altijd honderd procent gegeven."

Janssen denkt dat hij anno 2019 'een stuk volwassener is'. "Ik sta hier nu ook echt als een blij mens. Ik heb ontzettend veel zin om weer te vlammen, om de mensen hier terug te betalen en te laten zien wie Vincent Janssen is."