'Uitbundige Vlap-aanhang zorgt voor consternatie op tribunes Anderlecht'

'Uitbundige Vlap-aanhang zorgt voor consternatie op tribunes Anderlecht'

31-07-2019 12:28 Laatste update: 15:54
40

Familie en vrienden van Michel Vlap hebben afgelopen zondag voor consternatie gezorgd op de tribune van Anderlecht. Volgens La Dernière Heure moesten aanwezige beveiligers zelfs ingrijpen. 

Wat wil het verhaal: een Vlap-clan zat in het Lotto Park van Anderlecht op de tribune om de miljoenenaankoop van trainer Vincent Kompany toe te juichen tijdens zijn debuut in de Belgische Jupiler Pro League. Binnen het kwartier tekende Vlap voor zijn eerste doelpunt; even later scoorde hij nog een keer, maar die goal werd afgekeurd. 

Op de tribune ging de enthousiaste aanhang van Vlap compleet uit z'n dak, weet LDHHet liep zelfs uit de hand: het bier vloog in het rond. Op de tribune van het deftige Anderlecht zijn zulke taferelen 'uit den boze', schrijft de krant, en dus greep de aanwezige security in. Familie en vrienden van Vlap kregen een standje en werden tot kalmte gemaand.

Het competitiedebuut van Vlap en Kompany tegen KV Oostende viel uiteindelijk compleet in het water. Anderlecht verloor voor eigen publiek met 2-1.