VI: Gat tussen Ajax en PSV 31,5 miljoen euro, FC Twente heeft zesde begroting

VI: Gat tussen Ajax en PSV 31,5 miljoen euro, FC Twente heeft zesde begroting

31-07-2019 12:45 Laatste update: 14:05
255

Ajax werkt dit seizoen met een basisbegroting van 110 miljoen euro. Dat meldt Voetbal International, dat een rangschikking heeft gemaakt van alle achttien Eredivisie-clubs. Ajax steekt met kop en schouders boven de rest uit. Nummer twee PSV heeft dit seizoen een begroting van 78,5 miljoen euro. 

VI schrijft dat het zowel bij Ajax als PSV gaat om een begroting die gebaseerd is op deelname aan het hoofdtoernooi van de Europa League; eventuele inkomsten uit de Champions League zijn dus niet meegerekend en zijn 'extra'. 

Het gat tussen de twee titelkandidaten is in de huidige situatie 31,5 miljoen euro. De begroting van Feyenoord wordt geraamd op 68 miljoen euro. Met 26 miljoen euro is Vitesse best of the rest en opvallend genoeg staat het gepromoveerde FC Twente volgens VI op plek zes, met 23 miljoen euro. 

90 miljoen
PSV weet sinds dinsdagavond dat het sowieso géén miljoenen uit de Champions League bij kan schrijven. In de tweede voorronde van het toernooi werd de formatie van Mark van Bommel uitgeschakeld door FC Basel. Ajax treft in de derde voorronde het Griekse PAOK. PSV moet nu nog twee voorrondes zien te overleven om de groepsfase van de Europa League te bereiken. 

Afgelopen seizoen reikte Ajax tot de halve finale van de Champions League. De kampioen van Nederland verdiende in totaal ruim 90 miljoen euro (!) met het Europese avontuur.