Update: Vitesse profiteert van Nakamba-transfer en ontvangt miljoen euro

Update: Vitesse profiteert van Nakamba-transfer en ontvangt miljoen euro

01-08-2019 12:26 Laatste update: 13:29
48

Aston Villa heeft zich verzekerd van de diensten van Marvelous Nakamba. De 24-jarige middenvelder komt over van Club Brugge, dat eerder donderdag ook al Arnaut Danjuma Groeneveld verkocht.

Nakamba heeft ook een verleden in de Eredivisie, waar hij speelde voor Vitesse. De Arnhemmers namen hem in 2014 over van het Franse Nancy en verkochten hem drie jaar later voor drie miljoen euro aan Club Brugge. 

Aston Villa betaalt naar verluidt twaalf miljoen euro voor de middenvelder. "Hij is wendbaar, sterk in balbezit en hij past bij onze speelstijl", aldus hoofdcoach Dean Smith in een reactie op de website van Villa.

De club promoveerde afgelopen seizoen naar de Premier League en is flink aan het investeren om te voorkomen dat het direct weer degradeert. Aston Villa gaf al een dikke honderd miljoen euro uit aan nieuwe spelers. Anwar El Ghazi, die vorig jaar op huurbasis speelde voor Villa, is een van de vele versterkingen. Hij kostte de club negen miljoen euro.

Club Brugge ziet naast Nakamba ook Danjuma naar de Premier League verkassen. Eerder donderdag werd bekend dat de tweevoudig Oranje-international komend seizoen voor AFC Bournemouth speelt.

Update 13:29 uur: Vitesse houdt 1,2 miljoen euro over aan de transfer van Marvelous Nakamba van Club Brugge naar Aston Villa, zo rekent Omroep Gelderland uit. Naar verluidt vangt Brugge twaalf miljoen euro voor de middenvelder, waarvan dus ruim een miljoen euro (tien procent) naar de Arnhemmers gaat.

Nakamba werd twee jaar geleden voor drie miljoen euro verkocht aan Club Brugge en vangt nu een doorverkooppercentage.