Spitse laat toptransfer schieten: Nog nooit zo'n moeilijke beslissing genomen

Spitse laat toptransfer schieten: "Nog nooit zo'n moeilijke beslissing genomen"

01-08-2019 15:46
65

Sherida Spitse heeft 'nee' gezegd tegen een toptransfer naar Manchester United. Dat bevestigt de recordinternational van de Oranjevrouwen in gesprek met het Zweedse Aftonposten. Het was 'de moeilijkste beslissing' in haar leven.

Spitse is aanvoerder van het Noorse Valerenga en speelde zich afgelopen seizoen in de kijker van het ambitieuze Manchester United, dat zich al versterkte met Jackie Groenen. Vlak voor het WK besloot ze haar contract te verlengen in Noorwegen. "Ja, ik kon naar United", bevestigt Spitse.

De persoonlijke situatie van de Oranje-international gaf uiteindelijk de doorslag. In januari wordt ze samen met haar vrouw Jolien van der Tuin voor de tweede keer moeder. Een verhuizing naar Manchester paste daardoor niet in de plannen.

"Diep in mijn hart zei ik tegen mezelf: nee, niet gaan. Ik ben geen 22 jaar meer. Het moet goed voelen. Ik wil bij mijn familie zijn", verklaart Spitse. "Manchester United is een grote club en ik ben niet over één nacht ijs gegaan. Ik heb nog nooit zo'n moeilijke beslissing genomen."