Maduro maant PSV tot actie op transfermarkt: 'Type-Seuntjens of type-Stengs'

Maduro maant PSV tot actie op transfermarkt: 'Type-Seuntjens of type-Stengs'

01-08-2019 23:38
115

Hedwiges Maduro adviseert PSV om de transfermarkt op te gaan, na het wegvallen van Sam Lammers. Volgens de FOX Sports-analist lopen er nu te veel dezelfde types rond in de Eindhovense voorhoede.

PSV heeft een 'type-Mats Seuntjens' nodig, denkt Maduro. "Je hebt nu alleen maar snelle spelers, die heel goed zijn in de diepte. Of het nu een spits is die een beetje balvast is of een buitenspeler, zo iemand heb je wel nodig. Ik noem het nu 'type-Seuntjens' (deze zomer van AZ naar het Turkse Genclerbirligi verhuisd, red.), maar ik zou in ieder geval een nieuwe speler halen", laat hij weten bij Voetbalpraat op FOX Sports.

AZ'er Calvin Stengs, donderdag éénmaal trefzeker tegen het Zweedse BK Häcken, zou prima in Eindhoven passen, stelt de voormalig Oranje-international. "Dat is precies het probleem: zo'n speler mist PSV eigenlijk, iemand die het middenveld helpt. De verdedigers doen het niet, omdat ze niet inschuiven en de buitenspelers doen het ook niet. Daarom willen ze Steven Berghuis ook graag hebben. Stengs, Ritsu Doan, zo'n speler hebben ze nodig."