Ajax liet Matusiwa gaan: 'Hebben ze jarenlang een gebrek aan gehad'

Ajax liet Matusiwa gaan: 'Hebben ze jarenlang een gebrek aan gehad'

02-08-2019 08:30 Laatste update: 08:48
73

Arno Vermeulen spreekt hoge verwachtingen uit over Azor Matusiwa, die onlangs bij Ajax vertrok en tekende bij FC Groningen. De commentator van de NOS rekent erop dat Matusiwa (21) in Groningen wél tot wasdom gaat komen. Ajax vond hem niet goed genoeg.

Matusiwa werd vorig seizoen door Ajax verhuurd aan De Graafschap, waar hij een positieve indruk maakte. Eenmaal teruggekeerd in Amsterdam kreeg hij te horen dat er geen toekomst meer voor hem was. "Ik heb me volgens mij aardig op de kaart gezet bij De Graafschap. Als je dan hoort dat Ajax niet met je verder wil, denk je wel even: waarom?", reageerde Matusiwa in mei tegenover Voetbal International.

Vermeulen verwacht veel van Matusiwa, die voor vier jaar tekende bij Groningen. "Ik vroeg me af of ze hem bij Ajax wel moesten laten gaan", zegt hij op de website van de NOS. "Hij is een type voetballer die ze kunnen gebruiken. Een verdedigende middenvelder die een bal kan veroveren. Daar hebben ze jarenlang wel een beetje een gebrek aan gehad op bepaalde momenten."

"Maar Ajax vindt hem niet goed genoeg, dat kan", zegt Vermeulen. "Ik vond hem bij vlagen een heel goede indruk maken bij De Graafschap en zie er veel potentie in."