Geagiteerde Fraser: 'Toen ik klein was, was ik bruin. Nu moet ik in dát hokje'

Geagiteerde Fraser: 'Toen ik klein was, was ik bruin. Nu moet ik in dát hokje'

04-08-2019 12:57
36

Henk Fraser baalt van het negatieve imago dat aan hem kleeft. De trainer van Sparta wordt er regelmatig van beticht dat hij zijn teams verdedigend laat spelen. Fraser is het daar niet mee eens, laat hij blijken voor de camera van FOX Sports. 

"Ik vind het zo'n gelul altijd... Luister: we hebben in de voorbereiding tegen NAC gespeeld, tegen Willem II, FC Groningen, FC Den Bosch, Maccabi Tel Aviv. We spelen superaanvallend, we hebben zó veel doelpunten gemaakt. Dus we gaan dit jaar vól voor de aanval", knipoogt Fraser.

Wedden

Meer odds

"Dat is wat iedereen wil horen, toch? Heel veel trainers spreken dat uit, dus ik ga dat ook doen. Het is logisch toch: als we kúnnen aanvallen, dan gaan we dat doen."

"Natuurlijk willen we voetballen. Maar als het níet kan... Het gaat er óók om dat we in de Eredivisie blijven. Volgens mij is dat het belang van Sparta. Voor mij zeker. Nogmaals, aanvallen is altijd de intentie. Natuurlijk wil ik voetballen. Iedereen wil mij maar in een hokje duwen. Toen ik klein was, was ik bruin. Nu moet ik in dat hokje van 'verdedigende trainer'. Pff, wat een onzin."

Het Eredivisie-seizoen begint zondag voor Sparta met een uitwedstrijd tegen Feyenoord. Het duel in De Kuip begint om 14.30 uur.