Schöne legt uit: Ze kijken in Italië met heel andere ogen naar een speler van 33

Schöne legt uit: "Ze kijken in Italië met heel andere ogen naar een speler van 33"

04-08-2019 19:00 Laatste update: 19:20
92

Lasse Schöne is niet over één nacht ijs gegaan, nadat Genoa zich voor hem meldde. Dat vertelt de Deense routinier aan Ajax Life. Genoa gaat Schöne op korte termijn overnemen van Ajax.

"Dit was een moeilijke keuze, maar ik dacht: laten we eens gaan praten met Genoa, eens kijken", reageert Schöne. "Het verhaal was heel positief. Genoa heeft plannen en ik voel me nog jong. Ze kijken in Italië met heel andere ogen naar een speler van 33 jaar en het gaat om een elftal dat graag wil voetballen. Dat spreekt mij aan, net als de Serie A."

Ondanks zijn naderende vertrek, blijft Schöne naar eigen zeggen Ajacied. "Ik heb het al wel vaker gezegd en iedereen weet hoe ik over Ajax denk. Dat zal ook altijd zo blijven, of ik nu vertrek of niet. Ajax blijft een fantastische club, met fantastische aanhang."

Na het gelijkspel tegen Vitesse nam Schöne uitgebreid afscheid van de meegereisde Ajax-fans in Arnhem. Mogelijk wordt hij binnenkort ook uitgezwaaid in de Johan Cruijff Arena. "Ik heb vaak meegemaakt dat anderen afscheid kwamen nemen en ik zou dat mooi vinden. Of ze dat ook willen, is een ander verhaal. Maar het zou iets heel moois zijn!"