Van den Berg krijgt slecht nieuws van NEC: 'Club heeft kennelijk andere plannen'

Van den Berg krijgt slecht nieuws van NEC: 'Club heeft kennelijk andere plannen'

05-08-2019 19:19
35

Joey van den Berg heeft van NEC te horen gekregen dat hij mag vertrekken uit Nijmegen. De routinier (33) maakt dit seizoen weinig kans op speelminuten. 

Dat meldt de Stentor. Van den Berg moest zijn rugnummer 8 al afstaan, weet de Stentor, en kreeg te horen dat jongere spelers voorlopig de voorkeur krijgen op zijn positie. De 33-jarige Van den Berg verdient voor NEC-begrippen een topsalaris in Nijmegen.

Van den Berg laat in een reactie aan de Stentor weten dat hij 'fitter en gretiger dan ooit is'. "Ondanks het teleurstellend verlopen eerste seizoen, vind ik dat ik in de basis hoor bij NEC. Mijn uitgangspunt is nog steeds om het hier te laten slagen. Volgens mij laat ik dat in de voorbereiding ook zien. Maar goed, de club heeft kennelijk andere plannen. Als het hier niet kan, dan ga ik mijn carrière bij een andere club op een positieve manier afsluiten."

Van den Berg kwam vorig jaar zomer over van Reading. Jaap Stam haalde de middenvelder drie jaar geleden op bij sc Heerenveen. Zijn perspectief veranderde toen Stam vertrok uit Engeland. 

Van den Berg heeft nog een contract tot 2020 in Nijmegen.