Ajax hielp Schuurs met weghalen 'hiaten': 'Dat moet je willen, als jonge speler'

Ajax hielp Schuurs met weghalen 'hiaten': 'Dat moet je willen, als jonge speler'

Gepubliceerd: donderdag 8 augustus 2019 om 11:52do 08-08-2019 om 11:52

Erik ten Hag is zeer te spreken over de ontwikkeling van Perr Schuurs. De club stippelde vorig jaar een plan uit voor de van Fortuna Sittard overgekomen verdediger en daar plukken beide partijen nu de vruchten van.

"Er waren nog heel veel hiaten in het spel van Perr en daarom hebben we een intensief plan voor hem opgesteld", vertelt Ten Hag aan Voetbal Internatoinal. "Dat moet je willen, als jonge speler. Hij wilde dat. Wij bieden spelers de middelen om zichzelf zo goed mogelijk te ontwikkelen. We geven sturing en proberen te inspireren. Maar het is aan de speler zelf om dat om te zetten in resultaten."

Schuurs kon in januari op huurbasis naar verschillende Eredivisie-clubs, maar Ajax koos er bewust voor om hem bij Ajax te houden. "Omdat hij bij geen enkele andere club gaat leren wat wíj hem kunnen bijbrengen", aldus Ten Hag. "Perr heeft op alle vlakken stappen gemaakt en vaak hangt het met elkaar samen. Hij kwam bijvoorbeeld vrij schuchter binnen vorig jaar. Het karakter van mensen kun je niet veranderen, maar hun gedrag wél. We zien nu een veel zelfbewustere Perr dan een jaar geleden. Dat gebeurt niet omdat iemand dat een keertje tegen hem zegt, dat is een proces van een jaar geweest."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws